Βιογραφικό

Αρχική σελίδα / Βιογραφικό

Ο Γενικός Χειρουργός Νικόλαος Χ. Βαρσάμης ζει και εργάζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησε από το τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ. το 2006. Ειδικεύτηκε ως Γενικός Χειρουργός στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Καβάλας, στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Α.Π.Θ. στο Π.Γ.Ν. ¨Ιπποκράτειο¨ Θεσσαλονίκης και στη Θωρακοχειρουργική Κλινική του ¨Θεαγένειου¨ Αντικαρκινικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών εξειδίκευσης στη Χειρουργική Ήπατος – Χοληφόρων – Παγκρέατος. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στην Ιατρική σχολή του Α.Π.Θ. με θέμα που αφορά την αντιμετώπιση των συριγγίων πέριξ του πρωκτού. Συμμετέχει ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο εκπαιδευτικό έργο της Γ΄ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Α.Π.Θ. στο Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ.

Έχει συμμετάσχει σε μια πληθώρα συνεδρίων και εκπαιδευτικών μαθημάτων χειρουργικής (courses) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων που έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.
Διατηρεί το Ιατρείο του στη Γρηγορίου Λαμπράκη 208, Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης (πρόσβαση σε ΑμεΑ). Εργάζεται ως έμμισθος Γενικός Χειρουργός στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και συνεργάζεται με όλες τις ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη .

Ως χειρουργός έχει συμμετάσχει σε μια πλειάδα τακτικών και επειγουσών χειρουργικών επεμβάσεων. Έχει την εμπειρία διαχείρισης σύνθετων ογκολογικών περιστατικών. Διενεργεί επεμβάσεις που αφορούν όλο το φάσμα της γενικής χειρουργικής με αφοσίωση στις αρχές της ελάχιστα επεμβατικής – λαπαροσκοπικής χειρουργικής
Ως Ιατρός διακρίνεται για το ήθος του, την εργατικότητά του, τη συνεχή επιστημονική του κατάρτιση και την προσέγγιση του ασθενούς με αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.